Sunt infectat cu virusul SARS-COV-2. Ce să fac?

Sunteți aici:
< Toate subiectele
Print Friendly, PDF & Email

Dacă aveți cel puțin unul din următoarele simptome, este foarte probabil să aveți infecție cu virusul SARS-C0V-2: tuse, febră, dificultate în respirație (scurtarea respirației).

Este recomandat să rămâneți acasă și să vă anunțați medicul de familie. Acesta vă poate programa la o testare pentru virusul SARS-COV-2.

Dacă testul este pozitiv veți fi anunțat telefonic. În același timp este anunțat și medicul de familie.

În maxim 24 h se face și ancheta epidemiologică și se va căuta un loc în spital, potrivit stării dvs.

În spital se face o evaluare în urma căreia se va decide dacă este mai bine să rămâneți internat sau puteți să vă reîntoarceți în siguranță acasă.

Pe durata spitalizării (maxim 48 de ore) vi se vor efectua analize de sânge, radiografie și veți fi consultat de un medic.

În funcție de rezultatele examenului clinic, medicul vă poate recomanda izolarea la domiciliul dvs, unde veți fi monitorizat telefonic de către medicul de familie. Direcția de Sănătate Publică vă eliberează o decizie de izolare la domiciliu, pe baza căreia veți putea solicita concediu medical de la medicul de familie. Decizia de izolare vă poate fi transmisă printr-un canal electronic agreat (email sau whatsapp), sau, în cazul în care nu dispuneți de aceste mijloace de comunicare, decizia poate fi accesată și de către medicul dvs de familie.

Durata de monitorizare este de 14 zile de la diagnosticul bolii (data debutului se stabilește după discuția detaliată cu reprezentantul DSP care întocmește ancheta epidemiologică).

Sunt infectat cu virusul SARS-COV-2, ce să fac?

 

Anterior Evaluare de risc
Cuprins
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support