Poluarea aerului, apei și hranei

Print Friendly, PDF & Email

Campania

ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII

7 APRILIE 2022

 

PLANETA NOASTRĂ – SĂNĂTATEA NOASTRĂ

Să înlăturăm poluarea aerului, apei și hranei !

Pentru un Viitor Sănătos

În 7 APRILIE, Ministerul Sănătății, prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății finanțează și organizează campania ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII cu sloganul: PLANETA NOASTRĂ – SĂNĂTATEA NOASTRĂ Să înlăturăm poluarea aerului, apei și hranei ! Pentru un Viitor SănătosZiua Mondială a Sănătăţii abordează în fiecare an câte un subiect de importanţă majoră, ce afectează sănătatea globală. În anul 2022 Ziua mondială a Sănătății este dedicată Sănătății Planetei noastre.

OMS estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume în fiecare an se datorează unor cauze de mediu care pot fi evitate. Aceasta include criza climatică, care este cea mai mare amenințare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea. Criza climatică este și o criză de sănătate.

Deciziile noastre politice, sociale și comerciale conduc la criza climatică și de sănătate. Peste 90% dintre oameni respiră aer nesănătos rezultat din arderea combustibililor fosili. Evenimentele meteorologice extreme, degradarea terenurilor și deficitul de apă afectează sănătatea întregii populații. Sistemele de producere a alimentelor și băuturilor ultraprocesate și nesănătoase conduc la un val de obezitate, crescând cancerul și bolile de inimă, generând în același timp o treime din emisiile de gaze cu efect de seră. Prin campania „Planeta noastră, sănătatea noastră”, OMS va îndemna guvernele și publicul să împărtășească povești despre pașii pe care îi întreprind pentru a proteja planeta și sănătatea lor și pentru a acorda prioritate societăților de bunăstare.

 

Materiale:

  • Analiza de situație
  • Pliant decidenți
  • Pliant populația generală
  • POSTER
  • Infografic