Carantinare

Print Friendly, PDF & Email

CONDIȚII DE INTRARE ÎN ROMÂNIA

La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute în lista oficială aprobată prin hotărăre CNSU și accesibilă la link-ul: https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19, au obligația prezentării cărții de identitate/pașaportului, și obligatoriu copia buletinului de analiză a  unui test negativ RT-PCR (ATENȚIE!!! NU TEST ANTIGEN RAPID) pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

BAZA LEGALĂ:

Hotărârea CNSU nr 36/2020, cu modificările și completările ulterioare prin Hotărîrile CNSU nr. 48/2020, 49/2020, 56/2020, 1/2021, 3/2021, 4/2021, 6/2021, 7/2021, 8/2021 și 9/2021 accesabile pe site-ul www.stirioficiale.ro, secțiunea ”Hotărâri și legislație”.

 

HOTĂRÂREA nr. 9 din 11.02.2021 CNSU:

Art.2 – (1) La intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. (1) și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.

Persoanele care nu prezintă un test RT-PCR vor intra în carantină 14 zile.

Pentru solicitarea unei derogări de la măsurile de carantină vă rugăm să consultați excepțiile și procedurile de mai jos. Orice solicitare trebuie să fie însoțită de o cerere in format electronic și documentele justificative atașate și vor fi trimise la adresa derogari@dspbv.ro. Solicitările incomplet justificate nu vor fi luate în considerare.

 

EXCEPȚII:

 

PROCEDURI:

 

Condiții și criterii de suspendare temporară a măsurii de carantinare

Documentele necesare pentru derogare/suspendare de la măsura de carantinare
se vor trimite prin e-mail la adresa: derogari@dspbv.ro