Maratoane de vaccinare în Jud. Brașov

Print Friendly, PDF & Email

La sfârșitul acestei săptămâni în județul Brașov se vor derula o serie de acțiuni legate de campanie de vaccinare împotriva Covid-19.

În cadrul campaniei „Liber la vaccinare, liber la viață!“ inițiată de Municipalitatea Brașov, în 9 mai 2021 se va derula acțiunea “Liber în Europa” – în Piața Sf. Ioan, care va vi adresată în primul rând  angajaților din cadrul agențiilor de turism și iubitorilor de călătorii. Accesul va fi liber, fără programare și se va administra vaccin Pfizer-Biontech. Programul va fi între orele 8:00 și 20:00.

 

Începând de vineri, 7 mai 2021, Castelul Bran va găzdui maratoane de vaccinare cu doze Pfizer BioNTech, timp de o lună, în perioada weekendurilor, în clădirile Vămii Medievale din incinta Domeniului Bran. Vaccinarea se va face cu echipa medicală mobilă, fără programare, iar parcarea va fi gratuită, în imediata vecinătate a imobilului.

Programul maratonului este: vineri 7 mai 2021: 14:00-20:00, sâmbătă 8 mai 2021: 10:00-20:00 și duminică 9 mai 2021: 10:00-18:00.

Toți beneficiarii vor primi „diplomă de vaccinat la Castelul Bran” și, în cazul în care vor opta și pentru vizita la Castel, vor avea acces gratuit la Expoziția cu Instrumente Medievale de Tortură.

 

 

Continuă, de asemenea, Maratonul de vaccinare în centre ale MApN, respectiv la Spitalul Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, acțiune demarată în 4 mai 2021. Populația generală care dorește să se vaccineze se poate prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă, centrul de vaccinare fiind deschis 24 de ore pe zi. Totodată, persoanele vaccinate sunt înregistrate direct în RENV și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.