Comunicat de presa privind lotul de vaccin AstraZeneca ABV 2856

Print Friendly, PDF & Email

În ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, precizăm că România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02.2021. Menționăm că în județul Brașov nu s-a livrat și nu a fost administrată nici o doză din acest lot.

La nivelul județului Brașov, la un număr de 7246 vaccinări (prima doză) cu vaccinul antiCovid-19 AstraZeneca au fost raportate 16 reacții adverse minore pasagere și 1 lipotimie.

Ca urmare a deciziei comune  CNCAV, INSP, MS, ANMDMR situația lotului de vaccin ABV 2856 a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

  1. Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului.
  2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România.

Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre.

Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia.